50.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás! Expressz, akár másnapi kiszállítás országosan!

Üzlet:                                                              Szerviz:
Kecskemét, Fecske utca 32.               Kecskemét, Fecske utca 36/A.
Budapest, Üllői út 372.                         Budapest, Üllői út 372.

Néhány kávéital

Az espresso (esspresso, Schwarzer, Bica) a legkedveltebb fajta. Minden más termék alapja. Nem több a koffeintartalma mint az azonos kávémennyiségből készült más termékeké. Az aromák viszont töményebbek. 7 g örleményből  kb. 25-30 ml ital a rövid espresso, amit ristretto-nak hívnak az olaszok (és követőik). Aki hosszabban szereti, az lungo-t iszik, ami kb. 35 ml. A Magyarországon általánosan elterjedt dupla presszókávé (ami természetesen nem két espresso !) kb. 50 ml. Az igazi ínyencek szerint azonban abban a bizonyos 25 ml-es rövid espresso-ban (a ristretto-ban) mindaz benne van ami a kávéból az italba való, a többi az ... .  

Nagyon kedvelt a cappucino. Szintén olasz találmány. Nevét a kapucinusmajom csukja alakú mintájának színéről (vagy a capucinus szerzetesek ruhájának színösszeállításáról) kapta. Itt az egy egységnyi espresso-t egy rész 60..70 °C-os tej és egy rész tejhab fedi, így jön ki a kb. 70 ml. A tetejét kakaópor, vagy fahéj díszíti. A tej hőmérséklete  nem lehet túl magas, mert ilyenkor megkeseredik!

A caffe latte (caffé au lait, latte macchiato), másnéven tejeskávé. Egy rész espresso három rész forró tejjel van elkeverve. A tejet forralhatjuk vaníliával is.

A macchiato olyan espresso, amire a felgőzőlt tejhabból néhány kanállal teszünk felszolgálás előtt.

A latte macchiato úgy készül, hogy 150 ml felhabosított tejbe csurgatunk egy 50 ml-es „duplát”. Fahéjas kakaóporral díszítik.

A melange tejeskávé 3-4 kávéskanál mézen üvegpohárban.

A wiener melange espresso kávé, meleg tej és csokoládé(kakaó) keveréke

Az americano forró vízzel továbbhígított lungo, tartalmaz espresso-ra utaló aromákat

A német (vagy hosszú) kávé más kávészelekció alacsonyabb hőmérsékletű pörkölésével előállított durvábbra őrölt alapanyagból "perkolátorral" (túlnyomás nélküli áztatásos technológiával) készített savanykás ízkomponenseket is tartalmazó ital tetemes koffeintartalommal. Tejjel (is) fogyasztják. 

A kávét tejen kívül fogyasztják tejszínnel, fűszeresen, jegesen, whiskyvel vagy likőrrel, rummal, tojássárgájával, stb. attól függően, hogy a világ mely táján járunk.