Új, automata és karos kávégépek, illetve professzionális kávédarálók...

Szemes kávék, töltőanyagok, kapszulák, POD, pohár, kiegészítők...

Kávéfőző, kávédaráló, kávéautomata és vízlágyító alkatrészek...

Kategóriák

Alkatrész katalógusok

Letölthető alkatrész katalógusok, robbantott ábrák a könnyebb beazonosításhoz.

Telefonszámok

Budapest üzlet:

Üllői út 372.

Nyitva: 9.00 - 17.00 (H.-P.)

           9.00 - 13.00 (SZO.)

70/703-0135

 

Kecskemét üzlet:

Fecske utca 32.

Nyitva: 8.00 - 17.00 (H.-P.)

           8.00 - 12.00 (SZO.)

76/955-510

 

Alkatrész értékesítés:

76/955-510

 

Gép értékesítés:

30/466-9989

 

Gastro Bolt

Fizetési megoldás

Fogyasztó Barát

Pénznem váltás

Tanúsítvány

SSL Certificate

Nyelv váltás

MagyarEnglishGerman

Néhány kávéital fajta

Budapest, Üllői út 372.

Tel: +36 1 632-0768

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek 09:00 - 17:00
Szombat 09:00 - 13:00

Kecskemét, Fecske u. 32.

Tel: +36 76 955-510

Nyitvatartás:

Hétfő - Péntek 08:00 - 17:00
Szombat 08:00 - 12:00

Az espresso (esspresso, Schwarzer, Bica) a legkedveltebb fajta. Minden más termék alapja. Nem több a koffeintartalma mint az azonos kávémennyiségből készült más termékeké. Az aromák viszont töményebbek. 7 g örleményből  kb. 25-30 ml ital a rövid espresso, amit ristretto-nak hívnak az olaszok (és követőik). Aki hosszabban szereti, az lungo-t iszik, ami kb. 35 ml. A Magyarországon általánosan elterjedt dupla presszókávé (ami természetesen nem két espresso !) kb. 50 ml. Az igazi ínyencek szerint azonban abban a bizonyos 25 ml-es rövid espresso-ban (a ristretto-ban) mindaz benne van ami a kávéból az italba való, a többi az ... .  

Nagyon kedvelt a cappucino. Szintén olasz találmány. Nevét a kapucinusmajom csukja alakú mintájának színéről (vagy a capucinus szerzetesek ruhájának színösszeállításáról) kapta. Itt az egy egységnyi espresso-t egy rész 60..70 °C-os tej és egy rész tejhab fedi, így jön ki a kb. 70 ml. A tetejét kakaópor, vagy fahéj díszíti. A tej hőmérséklete  nem lehet túl magas, mert ilyenkor megkeseredik!

A caffe latte (caffé au lait, latte macchiato), másnéven tejeskávé. Egy rész espresso három rész forró tejjel van elkeverve. A tejet forralhatjuk vaníliával is.

A macchiato olyan espresso, amire a felgőzőlt tejhabból néhány kanállal teszünk felszolgálás előtt.

A latte macchiato úgy készül, hogy 150 ml felhabosított tejbe csurgatunk egy 50 ml-es „duplát”. Fahéjas kakaóporral díszítik.

A melange tejeskávé 3-4 kávéskanál mézen üvegpohárban.

A wiener melange espresso kávé, meleg tej és csokoládé(kakaó) keveréke

Az americano forró vízzel továbbhígított lungo, tartalmaz espresso-ra utaló aromákat

A német (vagy hosszú) kávé más kávészelekció alacsonyabb hőmérsékletű pörkölésével előállított durvábbra őrölt alapanyagból "perkolátorral" (túlnyomás nélküli áztatásos technológiával) készített savanykás ízkomponenseket is tartalmazó ital tetemes koffeintartalommal. Tejjel (is) fogyasztják. 

A kávét tejen kívül fogyasztják tejszínnel, fűszeresen, jegesen, whiskyvel vagy likőrrel, rummal, tojássárgájával, stb. attól függően, hogy a világ mely táján járunk.