50.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás! Expressz, akár másnapi kiszállítás országosan!

Általános

Általános 

Az otthoni kávégépnél éppúgy fontos az általános karbantartó anyagok fajtáival tiszában lenni, mint az irodai és vendéglátóhelyeken használt kávégépeknél. Ebben a kategóriában ehhez a munkafolyamathoz talál alapvető termékeket. 

Időközönként minden háztartási gépnél szükségszerű a vízkőlerakódás, szennyeződés eltávolítása, a teljes tisztítás. Az általános karbantartó anyagok kínálatában ezért megtalálja a tisztítótabletta, a vízkőoldó mellett a kávégépeknél alkalmazható darálótisztító, fejtisztító és tejrendszer tisztító folyadékot, válogasson igényei szerint!


34termék 130
34termék 130

Ahhoz, hogy a kávézás élmény legyen, hosszú távon megfelelően működhessen és ezáltal biztosítsa ezt egy kávégép, a karbantartás rendkívül lényeges. A napi rendben tartásán kívül időközönként nagyobb feladatok is várnak ránk, hogy minél tovább élvezhessük a kedvenc kávénkat. 

Az odafigyelés a hosszú élettartamának kulcspontja, hiszen ha folyamatosan ellenőrizzük és elvégezzük a szükséges karbantartást, akkor kevesebb probléma adódik, valamint a kávé minőségével is elégedettek leszünk. Webáruházunkban az általános karbantartó anyagok választéka kifejezetten ajánlott megismerésre. 

 

A kávégépek hosszú élettartamának titka 

A két fő feladat a karbantartás során, amelyre mindig körültekintően oda kell figyelni, az a vízkőtelenítés és a zsíroldás. Ezek a kávégépek mindegyikénél létfontosságúak, így az ehhez szükséges általános karbantartó anyagok palettájának feltérképezése legyen az első lépés. 

A vízkőtelenítés erősségének és szükségességének mértéke a kávéfőzéshez használt víz minőségétől, keménységétől függ. A vízben ugyanis ásványi anyagok találhatóak, amelyek kiválásával vízkő rakódik le a gépekben, ez pedig duguláshoz vezethet. A tömítések mentén ilyen esetben szivárgás léphet fel. 

A zsíroldás, -eltávolítás a kávé élvezeti értékéhez járul hozzá. Ezt a kávégépek azon részében kell elvégezni, ahol maga a fekete kifolyik. Ha ez a terület a kávéban található zsírok lerakódása miatt eldugul, a lefőzött kávénak kellemetlen mellékízt ad. Ne rontsunk egy ilyen könnyedén orvosolható problémával a kávézás élményén! 

 

Mivel készülj fel az általános karbantartásra? 

Érdemes ott kezdeni az egész folyamatot, hogy a víz keménységét ellenőrizzük, illetve gondoskodunk a vízlágyításról. Léteznek olyan automata kávégépek, amelyek vízlágyító szűrő alkalmazását teszik lehetővé, és ez másfél literes víztartály esetén fél évre megoldást jelent egyszerűen a tartályba helyezve. 

Ha a tisztításnál tartunk, akkor az egyik legnépszerűbb a karbantartó anyagok között a vízkőtelenítő folyadék, illetve a tisztítótabletta, amely már a zsírok, szennyeződések eltávolításában is segítséget nyújt. A minőségi automata kávégépek - Saeco, Jura, DeLonghi, Krups például - tisztításához is kitűnően használható, az olyan makacs szennyeződések, mint a zsír, az olaj vagy a kávé tanninok, ugyancsak eltüntethetőek. 

Mivel egy kávégép alkatrész dugulása esetén a tömítés mentén szivárgás léphet fel, ezáltal maga a tömítés is sérülhet, vegyük számításba ennek a karbantartását is! A magas hőmérsékletnek kitett helyeken kiválóan alkalmas a folyékony szilikon tömítés használata, amely egészségügyileg nincs hatással a kávéfogyasztásra. 

Egy jó kávé a megfelelő darálással kezdődik! A fentiek mellett így a darálótisztító, a tejes szennyeződéseket eltávolító folyadék legyen Önnél is az általános karbantartó anyagok listáján, a beszerzéshez pedig nézzen szét, webáruházunk komplett segítséget nyújt!

Szűrés
Márka
Termék státusza