Új, automata és karos kávégépek, illetve professzionális kávédarálók...

Szemes kávék, töltőanyagok, kapszulák, POD, pohár, kiegészítők...

Kávéfőző, kávédaráló, kávéautomata és vízlágyító alkatrészek...

Kategóriák

Alkatrész katalógusok

Letölthető alkatrész katalógusok, robbantott ábrák a könnyebb beazonosításhoz.

Rendelés info:

(kizárólag email-ben)

info@kavegepbolt.hu

 

 

Kecskemét, Fecske utca 32.

Telefon: 76/955 510

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek  8.00 - 17.00

Szombat          8.00 - 12.00

 


Budapest, Üllői út 372.

Telefon: 1/632 0768

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek  8.00 - 17.00

Szombat          9.00 - 13.00

Kecskemét kávégép szerviz:

30/347 4499

 

Budapest kávégép szerviz:

70/703 0135

 

Gastro Bolt

Filter Bolt

Alkatrész kereső

Fizetési megoldás

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Pénznem váltás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Nyelv váltás

MagyarEnglishGerman

TOP termékek

Általános

Budapest, Üllői út 372.

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek  8.00 - 17.00
Szombat  9.00 - 13.00

 

Kecskemét, Fecske u. 32.

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek  8.00 - 17.00
Szombat  8.00 - 12.00

 


Általános 

 

Az otthoni kávégépnél éppúgy fontos az általános karbantartó anyagok fajtáival tiszában lenni, mint az irodai és vendéglátóhelyeken használt kávégépeknél. Ebben a kategóriában ehhez a munkafolyamathoz talál alapvető termékeket. 

 

Időközönként minden háztartási gépnél szükségszerű a vízkőlerakódás, szennyeződés eltávolítása, a teljes tisztítás. Az általános karbantartó anyagok kínálatában ezért megtalálja a tisztítótabletta, a vízkőoldó mellett a kávégépeknél alkalmazható darálótisztító, fejtisztító és tejrendszer tisztító folyadékot, válogasson igényei szerint!


Sorrend:


Ahhoz, hogy a kávézás élmény legyen, hosszú távon megfelelően működhessen és ezáltal biztosítsa ezt egy kávégép, a karbantartás rendkívül lényeges. A napi rendben tartásán kívül időközönként nagyobb feladatok is várnak ránk, hogy minél tovább élvezhessük a kedvenc kávénkat. 

 

Az odafigyelés a hosszú élettartamának kulcspontja, hiszen ha folyamatosan ellenőrizzük és elvégezzük a szükséges karbantartást, akkor kevesebb probléma adódik, valamint a kávé minőségével is elégedettek leszünk. Webáruházunkban az általános karbantartó anyagok választéka kifejezetten ajánlott megismerésre. 

 

A kávégépek hosszú élettartamának titka 

 

A két fő feladat a karbantartás során, amelyre mindig körültekintően oda kell figyelni, az a vízkőtelenítés és a zsíroldás. Ezek a kávégépek mindegyikénél létfontosságúak, így az ehhez szükséges általános karbantartó anyagok palettájának feltérképezése legyen az első lépés. 

 

A vízkőtelenítés erősségének és szükségességének mértéke a kávéfőzéshez használt víz minőségétől, keménységétől függ. A vízben ugyanis ásványi anyagok találhatóak, amelyek kiválásával vízkő rakódik le a gépekben, ez pedig duguláshoz vezethet. A tömítések mentén ilyen esetben szivárgás léphet fel. 

 

A zsíroldás, -eltávolítás a kávé élvezeti értékéhez járul hozzá. Ezt a kávégépek azon részében kell elvégezni, ahol maga a fekete kifolyik. Ha ez a terület a kávéban található zsírok lerakódása miatt eldugul, a lefőzött kávénak kellemetlen mellékízt ad. Ne rontsunk egy ilyen könnyedén orvosolható problémával a kávézás élményén! 

 

Mivel készülj fel az általános karbantartásra? 

 

Érdemes ott kezdeni az egész folyamatot, hogy a víz keménységét ellenőrizzük, illetve gondoskodunk a vízlágyításról. Léteznek olyan automata kávégépek, amelyek vízlágyító szűrő alkalmazását teszik lehetővé, és ez másfél literes víztartály esetén fél évre megoldást jelent egyszerűen a tartályba helyezve. 

 

Ha a tisztításnál tartunk, akkor az egyik legnépszerűbb a karbantartó anyagok között a vízkőtelenítő folyadék, illetve a tisztítótabletta, amely már a zsírok, szennyeződések eltávolításában is segítséget nyújt. A minőségi automata kávégépek - Saeco, Jura, DeLonghi, Krups például - tisztításához is kitűnően használható, az olyan makacs szennyeződések, mint a zsír, az olaj vagy a kávé tanninok, ugyancsak eltüntethetőek. 

 

Mivel egy kávégép alkatrész dugulása esetén a tömítés mentén szivárgás léphet fel, ezáltal maga a tömítés is sérülhet, vegyük számításba ennek a karbantartását is! A magas hőmérsékletnek kitett helyeken kiválóan alkalmas a folyékony szilikon tömítés használata, amely egészségügyileg nincs hatással a kávéfogyasztásra. 

 

Egy jó kávé a megfelelő darálással kezdődik! A fentiek mellett így a darálótisztító, a tejes szennyeződéseket eltávolító folyadék legyen Önnél is az általános karbantartó anyagok listáján, a beszerzéshez pedig nézzen szét, webáruházunk komplett segítséget nyújt!