Keserű, mint a kávé, de nem tartalmaz koffeint, és segít megtisztítani a szervezetet.
A cikóriakávé tökéletes alternatívája a klasszikus és koffeinmentes kávénak.
Cikóriagyökérből (Chicorium intybus) nyerik, amelyet ősszel gyűjtenek be, és először megtisztítják a földtől, szárítják, végül megpirítják, majd porrá törik.
Az így kapott port néhány percig forraljuk, majd leszűrjük, mint egy közönséges főzetet. Innen kapjuk ezt az egészséges, keserű ízű italt, amely nagyon hasonlít a közönséges kávéhoz, de előnye, hogy nem tartalmaz koffeint.
Számos olyan tulajdonsággal is büszkélkedhet, amelyek minden tekintetben nagyon egészséges itallá teszik, ezért Dr. Piero Mozzi különösen a 0-s vércsoportúaknak ajánlja fogyasztását, akiknek sok problémájuk van a klasszikus kávéval ( gyomorfalak, vastagbélgyulladás, tachycardia, arrhythmia, magas vérnyomás, irritania, an.), stb.