A cikóriakávé kesernyés ízű, mint a hagyományos kávé, de koffeinmentes és segít méregteleníteni a szervezetet. Tökéletes alternatívája a klasszikus kávénak, különösen azok számára, akik elkerülnék a koffeint.
A cikóriakávé alapanyaga a cikóriagyökér (Chicorium intybus), amelyet ősszel gyűjtenek be. A gyökereket alaposan megtisztítják, megszárítják, majd megpirítják és porrá őrlik. Ezt a port forralják néhány percig, majd leszűrik, mint egy hagyományos főzetet, így készül el az egészséges, keserű ízű ital, amely nagyon hasonlít a kávéhoz, de koffeinmentes.
A cikóriakávé számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, így különösen ajánlott azoknak, akik problémákat tapasztalnak a hagyományos kávéval, például bélrendszeri irritáció, gyomorproblémák, szívritmuszavarok, magas vérnyomás, ingerlékenység, álmatlanság vagy szorongás esetén. Dr. Piero Mozzi különösen a 0-s vércsoportúaknak javasolja, mivel számukra a hagyományos kávé fogyasztása gyakran kellemetlen mellékhatásokkal jár.
Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a cikóriakávé mindenki számára hasznos lehet, nemcsak a 0-s vércsoportúak számára.