Keserű, mint a kávé, de nem tartalmaz koffeint, és segít megtisztítani a szervezetet
A cikóriakávé tökéletes alternatívája a klasszikus és koffeinmentes kávénak .
A cikóriagyökérből ( Chicorium intybus ) nyerik , amelyet ősszel gyűjtenek be, és először megtisztítják a földtől, megszárítják, végül megpirítják, majd porrá törik.
Az így kapott port néhány percig forraljuk, majd leszűrjük, mint egy közönséges főzetet. Innen kapjuk ezt az egészséges, keserű ízű italt, amely nagyon hasonlít a közönséges kávéhoz, de előnye, hogy nem tartalmaz koffeint .
Számos olyan tulajdonsággal is büszkélkedhet, amelyek minden tekintetben nagyon egészséges itallá teszik, ezért Dr. Piero Mozzi különösen a 0-s vércsoportúaknak ajánlja a fogyasztását , akiknek sok problémájuk van a klasszikus kávéval ( a bőr irritációja). gyomorfalak, vastagbélgyulladás , tachycardia, aritmia, magas vérnyomás, ingerlékenység, álmatlanság, szorongás stb. )
De reduktív lenne a cikóriakávét csak a 0-s csoportba ajánlani.