50.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes szállítás! Expressz, akár másnapi kiszállítás országosan!

Üzlet:                                                              Szerviz:
Kecskemét, Fecske utca 32.               Kecskemét, Fecske utca 36/A.
Budapest, Üllői út 372.                         Budapest, Üllői út 372.

Jura

Reggel nincs jobb dolog a gőzölgő kávé illatánál, s enélkül sokan nem is tudunk élni. A kávézás élménye azonban csak úgy tehető teljessé, hogy a kedvenc kávéfőzőnkkel is törődünk. Ehhez bizony rendszeres karbantartásra lesz szükség. Tudjuk, hogy ez nem hangzik valami fényesen, viszont csak így növelhető a kávéfőző élettartama. Webáruházunk Jura kategóriáján belül a legismertebb márkás gépek karbantartásához is kapunk segítséget. 

 

Tartson velünk, hiszen kínálatunkban most összeszedtük Önnek a leghasznosabb és leggyakrabban alkalmazott karbantartó kiegészítőket!


26termék 126

Sokan nem is tudják, de a kávégépek meghibásodásának elsődleges oka általában a rendszeres karbantartás hiánya. Nem is gondolnánk, hogy mindössze néhány perc karbantartással plusz perceket, órákat ajándékozhatunk a gépünknek. De miért van szükség a folyamatos karbantartásra?

 

A főzőtér például mindig párás, a víz pedig könnyen lecsapódik a felületekre és kondenzálódik. A kazánban a vízkő lerakódása ugyancsak gondot okozhat, de a tejmelegítésért, illetve a habosításért felelős rendszer tisztítását sem hagyhatjuk ki. Nekünk pedig jogos az igényünk; szeretnénk, ha a kávéfőzőből tiszta kávé folyna. 

 

A kávégép karbantartásának több fázisa van, s ezek mindegyikét érdemes betartani. A következő pár sorban most megmutatjuk Önnek, mit kell tenni, illetve azt is, milyen karbantartó kellékek lehetnek a segítségére. 

 

A kávéfőző karbantartásának lépései

 

Kínálatunkban minden Jura terméket megtalálni, ami egy kávéfőző tisztításában segédkezik. De hogyan néz ki a gyakorlatban a karbantartás folyamata?

 

A karbantartás első lépése és talán a gép legrövidebb programja is egyben az öblítés, amely jobb esetben minden felfűtés után és kikapcsoláskor kötelezően elindul. 

 

A modern darabokban továbbá megtalálható a 15 perces tisztítási program. Ehhez tökéletesen használhatók a kínálatunkban fellelhető lúgos tisztító tablettáink. A Jura márka tablettái 3 fázisban dolgoznak; az első fázis alatt a főzőegységet és a kávészűrőt tisztítják, a második lépés során a speciális hatóanyagok lezárják a felületeket. Végül, a harmadik fázisban a komplexképző szerek megóvják az automata gépet az ásványi anyagok okozta lerakódástól.

 

Jura - Kávégép-kompatibilis karbantartó anyagok

 

A tisztítás és a rendbe rakás nem ér véget ezzel a két lépéssel, és Jura kategóriánk termékei a további tevékenységek alatt szintén helytállnak majd. 

 

A harmadik lépés például a vízszűrő cseréje lesz. A Jura kávéfőzők az ún. Claris típusú, kombinált szűrőket hasznosíthatják. A Claris szűrőpatronok legújabb generációja éppen tökéletes erre a célra, hiszen a készülék automatikusan detektálja a szűrőt, ami a professzionális RFID rendszernek köszönhető. A kávéfőző megjeleníti a közelgő szűrő cseréjét és ezután aktiválja. A megfelelő szűrő alkalmazásával csökkenthető a vízkő lerakódásának mértéke. 

 

A negyedik lépés a vízkőoldás, amiben szintén patronok és tabletták lehetnek a segítségünkre. A vízkőoldó tabletták oly módon hosszabbítják meg a kávéfőző élettartamát, hogy eltávolítják a vízkövet, közben a géphez kíméletesek maradnak.

 

Végül, de nem utolsósorban a tejhabosító-rendszer öblítése és tisztítása szintén fontos lesz. A koncentrált tejrendszertisztító folyadékokkal az utolsó lépés is gyorsan megoldható. 

 

Láthatja, hogy a karbantartás egy igen összetett folyamat, azonban az egyes szakaszok követése a mi és a kávégépünk életét is megkönnyíti majd. Szerezze be a leglényegesebb kiegészítőket, és helyezze őket a Kosárba!

Szűrés
Márka
Termék státusza